Vi stimulerar handlingskraft för en smartare energianvändning

Aktuellt

Välkommen till Energiting 2018

Den 26 april 2018 genomförs Energitinget som är en mötesplats för företag i Östra Mellansverige. Fokus för eventet ligger på energifrågor i koppling till affärsverksamheter.

Programmet är under utarbetande men hittills är följande föreläsare klara:

GUSTAV STENBECK

Miljöaktivisten som blev riskkapitalist, techentreprenör och investerare inom hållbara affärsmodeller. Många bollar i luften och lika många etiketter: obotlig teknikoptimist, nyfiken kapitalist och självklar ekologist. Han föreläser för dig som småföretagare om hur CSR och hållbarhet påverkar hur vi gör affärer idag. Liksom hur det kommer att förändra hela vårt sätt att göra affärer i framtiden.

Med bakgrund som bland annat hållbarhetschef på Petter Stordalens Nordic Choice Hotels ses han som en av de stora hållbarhetsprofilerna inom hotellbranchen.

ANNA BERGSTRÖM

Att sätta en galleria som ligger belägen strax utanför Eskilstuna på världskartan kan ses som en tuff uppgift. Men med en idé om att omvandla det gamla till det "nya" har Eskilstuna kommun lyckats skapa något som du inte hittar någon annanstans i världen. Nämligen världens första återbruksgalleria. Något som snappats upp medialt, världen över! Bättre marknadsföring går det nästan inte att få.

Kom och lyssna på vad ReTunas Centrumledare Anna Bergström har att berätta om deras resa som startade för knappa tre år sedan.

MATTIAS GOLDMANN

Här är ett kärt återseende ifrån i fjol. Mattias Goldmann är sedan 2013 vd för Fores. Innan dess var han vd för klimatkonsultfirman 2050 och talesperson för Gröna Bilister.

Mattias har också varit informationskoordinator på riksdagen för Miljöpartiet, lokalpolitiker i Uppsala och lobbyist på pr-byrån Westander, där han bl.a. jobbade med förnybar energi, biståndspolitik och handikappfrågor. 2009-2010 bodde Mattias i Kenya där han utvecklade utsläppsminskande projekt enligt FN:s CDM-mekanism, och han har tidigare bott i Santiago, Chile, där han jobbade med att etablera miljölagstiftning. På Fores driver Mattias också 2030-sekretariatet, för en fossilbränsleoberoende fordonsflotta.

Mer information samt länk till anmälan hittar du här:http://energieffektivaforetag.se/aktiviteter/energiting/

EUlogo c RGB

newsarchivelinkedin

Energikontoret Östergötland

Vi arbetar för att vi ska nå regionens klimat- och energimål som innebär att vi år 2045 inte ska vara beroende av fossila bränslen. Vi utvecklar och driver projekt och utbildningar för regionens kommuner, företagare och invånare för att använda energi effektivare och att välja förnybar energi. Energikontoret är en del av Region Östergötlands förvaltning från och med 1 januari 2019.

linkedin