Vi stimulerar handlingskraft för en smartare energianvändning

Aktuellt

Vill du jobba med oss för ett hållbart energisystem i Östergötland?

Energikontoret Östra Götaland arbetar brett med utvecklingsinsatser inom energi- och klimatområdet. Vi utformar och driver projekt och kompetensutvecklingsinsatser kring energieffektivisering och förnybar energi utifrån Östergötlands förutsättningar och behov. Målsättningen är att bidra till en mer hållbar energianvändning och hållbara transporter. 

ARBETSUPPGIFTER

Energikontoret söker en projektledare som huvudsakligen kommer att arbeta med samordning av energi- och klimatrådgivningen i Östergötland. Energi- och klimatrådgivning är en verksamhet som utförs av kommunala tjänstemän och som syftar till att stötta företag och privatpersoner i den egna kommunen att genomföra energiåtgärder som bidrar till minskad miljö- och klimatpåverkan. I arbetsuppgifterna ingår:

  • Att hålla dig informerad om uppdragets innehåll genom kontakter med och deltagande på aktiviteter arrangerade av Energimyndigheten.
  • Utgöra ett stöd mot energi- och klimatrådgivarna i deras yrkesutövning utifrån Energimyndighetens beslut om uppdragets utformning.
  • Arrangera nätverks- och kompetensutvecklingsträffar för energi- och klimatrådgivare.

I arbetsuppgifterna kommer även insatser inom andra projekt att ingå. Det kan handla om aktiviteter med koppling energieffektivisering i företag, solel och cirkulär ekonomi. 

VI SÖKER DIG SOM HAR

  • En universitet- eller högskoleutbildning inom energi-, miljö-, hållbarhet- eller samhällskunskap eller som är på väg att slutföra en sådan utbildning.
  • B-körkort.
  • Goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person trivs du med att arbeta i högt tempo och har vana av att arbeta självständigt i planering och samverka i genomförandet av aktiviteter. Utöver detta är du engagerad, lyhörd och kommer snabbt in i nya arbetsuppgifter. Du driver på ditt arbete och tar dig an arbetsuppgifter med mod. Du är inte rädd för att ta ansvar när det behövs och har förmågan att prioritera dina uppgifter på ett effektivt sätt.

Det är ett plus, men inte något krav, om du har tidigare erfarenhet av att arbeta i projekt finansierade av offentliga medel. Det är även positivt om du har tidigare erfarenhet av att jobba med kommunikation i allmänhet och sociala medier i synnerhet. Vi lägger för denna tjänst stor vikt vid personlig lämplighet.

VI ERBJUDER DIG

Spännande och varierande arbetsuppgifter, där du har stora möjligheter att sätta din egen prägel på ditt arbete. Du kommer att verka i en attraktiv miljö på Cleantech Park i Linköping tillsammans med andra företag inom hållbarhetsområdet. Du kommer att stärka ditt kontaktnät genom samverkan med många olika externa aktörer inom en rad olika branscher.

ÖVRIG INFORMATION

  • Rekrytering: Sker under förutsättning att Energikontoret tilldelas uppdrag enligt plan.
  • Start: 1 juni 2018, med hänsyn till eventuell uppsägningstid eller andra hänsynstagande.
  • Omfattning: Heltid, visstid till 2018-12-30 med möjlighet till förlängning.
  • Placering: Linköping.

VILL DU VETA MER?

Kontakta Erik Gotborn, VD/Verksamhetsledare, tfn 0700-90 04 47 eller e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

DIN ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan, dvs. CV och personligt brev, senast 10 maj via e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Besök gärna vår hemsida: www.energiost.se.

 

newsarchivelinkedin

Energikontoret Östergötland

Vi arbetar för att vi ska nå regionens klimat- och energimål som innebär att vi år 2045 inte ska vara beroende av fossila bränslen. Vi utvecklar och driver projekt och utbildningar för regionens kommuner, företagare och invånare för att använda energi effektivare och att välja förnybar energi. Energikontoret är en del av Region Östergötlands förvaltning från och med 1 januari 2019.

linkedin